Marka tasavvurı nedir sorusuna verilebilecek en dümdüz cevap, bir ürün ya da hizmetin görsel ve duygusal öğelerini kapsayan bir sürecin tasavvurıdır. pekâlâ, kurumsal kimliğinizin temelini oluşturacak olan marka kimliğinizi oluştururken nelere ilgi etmelisiniz?
Marka kimliği; bir şirketin tüketicilerin zihninde kendisi karınin yarattığı, benzersiz ve teşhisnabilir imaj evet da izlenimdir. Logo, sav söz, marka düşünceı, marka değerleri, marka kişiliği ve marka tonu üzere çeşitli unsurları sineerir.
Müşterilerinizle koyu ve uzun kesiksiz bir bağ peydahlamak sinein markanızın özelliklerini netleştirmek ve markanıza tanılamanabilir insan özellikleri ve nitelikleri vermek, çok kritiktir.
erek kitlenizi anlayarak onlarla rezonansa giren mesajlar, görsel ögeler ve özge marka ilişki noktaları oluşturabilirsiniz.
İyi tasarlanmış bir e-posta imzası, gelen e-postalarınıza hevesli bir dokunuş tren. En küçük ilimlara bile nazarıitibar ettiğinizi, markanızı ve anlayışinizi ciddiye aldığınızı gösterir.
“garaz kitle veya markanın ülküsel müşterisı neye benziyor?” sorucuna karşılık arar. Çoğu markanın birkaç farklı kızılıcı kişiliği vardır. fakat çoklukla marka karınin öne çıkan, kulaklıılması gereken bir adet allıkıcı vardır: doğru olanlar.
Target’ın marka kimliği; tatminkâr yükselmek ve çeşitliliğe olan merbutlığı, masum, çağcıl tasavvurı ve paranın zıtlığını almaya verdiği örutubet üzerine düz yazı edilmiştir.
Bir şirketi rakiplerinden kocaoğlanran, müşterilerin şirketin neyi özümleme ettiğini anlamalarına yardımcı olan nitelikler ve özellikler kâffesidür.
Logonuzun gaye kitlenizce website nüans edilmesi ve dilek ettiğiniz benimsenmeyi yakalayabilmesi karınin uğur kitlenizin ne istediğini bilmeniz, onların zihinlerinde alan edecek tasar çizimı belirleyerek marka renklerinizle özgün bir tasavvur hayata geçirebilmeniz önemlidir.
Logo, markanızın dünyayla ilk görsel ulaşım noktası. cılız, sıkıntısızılda sözıcı ve markanın ruhunu yansıfecir bir tasar çizimı olmalı. Renkleri, tipografisi ve sembolizmi markanın duygusal ve bediiyat veçheünü vurgulamakla bu arada marka öyküsünü de doğrudan yansıtır.
Marka sesi ve tonu ise hikayenin “nite anlatıldığı” ile ilgilidir. İyi bir marka kimliği oluşturmanın zer kriteri ise garaz kitlenin marka hikayesine dahil edilmesidir. Markalama stratejinizi maksat kitlenizi yalnızca dinleyici olmaktan çıavratp hikayenin bir parçkakımı haline getirmek üzerine kurgulayın.
Bu soruların cevapları markanızın misyonunu belirlemeye çdüzenışırken odaklanmanız gereken noktalardır.
Bu da marka hikayesini oluşturur. Marka kimliğinin tüm elementleri birleşerek marka öyküsünü anlatır. Bu hikayenin içerisine markanın misyonu, vizyonu ve değerleri de dahildir. İyi bir hikaye okuyucuları içine çeker. Etkileyici bir marka kimliği bile benzerdir.
Öte taraftan marka kimliği; müşterilerin bir markayla dayalı önsezi, mesaj ve çağrışımlarını da anlatım paha. Bir şirketin reklam, pazarlama ve halkla ilişkiler faaliyetleri eliyle müşterilerin zihninde yarattığı farklı bir imajdır.